Здравейте,Наскоро се сдобих със Браво, още на първото по-сериозно каране се прояви проблема със запалването.Когато е студена няма проблем, пали от първия път (и така опитвам няколко път и е ОК), загрее ли обаче е друга история (дори не се опитва да завърти стартера, успявам да чуя само помпата и до там). Закарах я на сервиз, зачистиха стартера и още няколко "неща" прегледаха всичко и сега трябвало да е наред. Оставили са я да работи час-два и нямало проблем (палили, гасили...). До тук добре.След час градско обаче колата пак не пожела да запали (както преди, явно от загряването). Оставихме я за 30-на минутки и пак не запали. На следващата сутрин запали веднъж (от първия път) и след това пак не пожела.И още едно питане, на таблото ми светна червена лампа за износени предни накладки, майсторите казаха, че са прегледали дисковете и накладките и не са за смяна. Чудя се дали датчика е претенциозен и да не му ибръщам внимание, или майсторите ги мързи. Спирачния път във момента е доста дълъг,но може би това е нормално за браво ?Някой може ли да ми даде съвет за конкретен сервиз, че явно хората при които бях не са много във час със такъв тип проблеми.Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със запалването (Bravo 1.6 16v)`
Collapse
X
-
nedialk00
смени сервиза колега, и си виж сам накладките щом свети са за смяна сложи си АТЕ; а проблема със запалването - сменяш датчика на коляновия вал около 40 лева е нов и няма да имаш проблеми
-
nedialk00
-
nedialk00
-
venco67 написа:Само да се включа по въпроса за светенето на червената лампа на таблото - долей си спирачна течност!!!. Прегледай си и течността де!!!
Коментар
-
Здравейте, колеги. Това за отказа да работи стартера и аз го имам понякога тоя проблем - мисля че е от акумолатора. Чува се само едно чаткане, но при следващия опит веднага пали. Случва се когато съм я карал на къси разстояния и когато я паля за втори път след кратковременно гасене - сутрин я паля, правя една маневра и гася, и втория път прави този проблем със стартера.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
Стига с тия датчици. Аз имах същия проблем, и е от стартера. Не ми се търси темата, която бях пуснал. Не показваше никакви грешки на компа, акумулатора се зареждаше. Първо смених него, което уж реши проблема за около две семцици, но проблема пак се появи. Както и да е, и без това му беше време на акумулатора, защото само аз я бях карал 3 години с него, а кой знае на колко е бил всъщност.. След това ми оправиха стартера и готово.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар