Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването (Bravo 1.6 16v)`

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със запалването (Bravo 1.6 16v)`

Здравейте,Наскоро се сдобих със Браво, още на първото по-сериозно каране се прояви проблема със запалването.Когато е студена няма проблем, пали от първия път (и така опитвам няколко път и е ОК), загрее ли обаче е друга история (дори не се опитва да завърти стартера, успявам да чуя само помпата и до там). Закарах я на сервиз, зачистиха стартера и още няколко "неща" прегледаха всичко и сега трябвало да е наред. Оставили са я да работи час-два и нямало проблем (палили, гасили...). До тук добре.След час градско обаче колата пак не пожела да запали (както преди, явно от загряването). Оставихме я за 30-на минутки и пак не запали. На следващата сутрин запали веднъж (от първия път) и след това пак не пожела.И още едно питане, на таблото ми светна червена лампа за износени предни накладки, майсторите казаха, че са прегледали дисковете и накладките и не са за смяна. Чудя се дали датчика е претенциозен и да не му ибръщам внимание, или майсторите ги мързи. Спирачния път във момента е доста дълъг,но може би това е нормално за браво ?Някой може ли да ми даде съвет за конкретен сервиз, че явно хората при които бях не са много във час със такъв тип проблеми.Благодаря.

смени сервиза колега, и си виж сам накладките щом свети са за смяна сложи си АТЕ; а проблема със запалването - сменяш датчика на коляновия вал около 40 лева е нов и няма да имаш проблеми

Коментар

Да, определно ще сменя сервиза Колкото до датчика на коляновия вал, четох на доста места за него и при него има две положения, работи или не работи, ако е той не би трябвало да пали когато и да било.Благодаря за отговора.

Коментар

чел си за датчика на разпределителните валове

Коментар

Пробвай като стане така дали ще завърти ако вземеш ток от някой. Често батерията като е за смяна се проявява точно така - на загряла кола.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

http://www.jtd-team.net/viewtopic.php?f=6&t=83на там ще се ориентирам

Коментар

wwalker написа:
              Пробвай като стане така дали ще завърти ако вземеш ток от някой. Често батерията като е за смяна се проявява точно така - на загряла кола.
              Пробвах го, никакъв ефект.

Коментар

Клемореда може да ти прави този проблем.
                Peugeot 307 2.0i ГИ
                ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

jordan85 написа:
                  Клемореда може да ти прави този проблем.
                  Забравих да напиша, че го сменихме, не е от него.

Коментар

смени датчика и ще се оправи

Коментар

nedialk00 написа:
                      смени датчика и ще се оправи
                      Не го заблуждавай, колега. Ако е от датчико колянов вал, стартера ще върти, но няма да запали. Колегата ясно е написал, че не му върти стартера.
                      Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Само да се включа по въпроса за светенето на червената лампа на таблото - долей си спирачна течност!!!
                        Peugeot 301
                        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                          Само да се включа по въпроса за светенето на червената лампа на таблото - долей си спирачна течност!!!
                          И аз да добявя за спирачките. По последни спомени като намалее течността светва лампата на ръчната. Второ, спирачния път на браво е по-добър от на повечето други талиги търкалящи се из България. Трето, за лампата. Загледай се долу по накладките. На еднато колело има кабелче което излиза от едната от накладките и заминава навътре към коша. Та ако това кабелче е протрито няъде и се допира до метал то лампата светва мигновено. Имах го съшия проблем светна ми лампата на втория ден след смяна на накладки . Прегледай си и течността де!!!
                          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Здравейте, колеги. Това за отказа да работи стартера и аз го имам понякога тоя проблем - мисля че е от акумолатора. Чува се само едно чаткане, но при следващия опит веднага пали. Случва се когато съм я карал на къси разстояния и когато я паля за втори път след кратковременно гасене - сутрин я паля, правя една маневра и гася, и втория път прави този проблем със стартера.
                            Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Стига с тия датчици. Аз имах същия проблем, и е от стартера. Не ми се търси темата, която бях пуснал. Не показваше никакви грешки на компа, акумулатора се зареждаше. Първо смених него, което уж реши проблема за около две семцици, но проблема пак се появи. Както и да е, и без това му беше време на акумулатора, защото само аз я бях карал 3 години с него, а кой знае на колко е бил всъщност.. След това ми оправиха стартера и готово.
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                              X